Fødselsdags indslag

0
2146

3 sjove indslag til fødselsdagen

Det er altid en god idé at have planlagt en masse herlige og sjove indslag til fødselsdagsfesten – særligt når du selv skal være vært. Dine gæster kender ikke nødvendigvis hinanden, og selvom de nok skal falde i god snak, kan festlige indslag være den ideelle icebreaker, så dine gæster kan lære hinanden at kende.

Du får her 3 gode forslag til festlige indslag, som kan ryste dine gæster godt sammen.

Seddel under tallerkenen

Denne leg er en klassiker til festen. Dine gæster bliver testet, og deres grænser vil formentlig blive brudt. Samtidig vil legen medføre en god stemning og utroligt mange grin. Desuden involverer den samtlige at dine gæster, og der er derfor ikke nogen, der ikke bliver udfordret og hevet frem.

Legen går ud på, at du skriver en lille udfordring på hver seddel og lægger den under hver tallerken. Inden I går i gang med at spise, fortæller du i din velkomsttale, at de skal kigge på sedlen, og at de skal holde deres udfordring hemmelig for de andre gæster.

Undervejs i middagen skal gæsterne så gennemføre udfordringerne, og de skal gøre det så godt, at de øvrige gæster kan gætte deres udfordring.

Mulige udfordringer kan være:

  • Rejs dig op, og råb skål mindst 20 gange under middagen.
  • Hav mad mellem tænderne, og smil stort minimum 7 gange.
  • Hold en kort tale om køkkener, hoppeborge, kommaregler eller tissemyrer.
  • Hæld vin op til alt og alle minimum 5 gange i løbet af middagen.
  • Gå på toilettet mindst 5 gange, og lad der altid hænge toiletpapir fast under din sko, når du kommer tilbage til bordet.

Vælg de udfordringer, som passer til din fest og til dine gæster. Enkelte udfordringer kan være fantastisk sjove til én fest, men deciderede upassende til en anden fest, så vælg med omhu.

Musikquiz til fødselsdag

Denne leg kræver lidt forberedelsen fra din side inden festen. Del dine gæster ind i hold – bland dem godt, så der både er forskellige aldersgrupper og køn på hvert hold. Hvert hold får en ting, der kan larme, og som bliver deres ”klokke”, som de skal bruge, når de vil komme med et svar i quizzen.

Lav herefter en playliste med en masse forskellig musik, så du imødekommer alle dine gæster. Du skal herefter lave en masse forskellige runder i legen – i den ene runde skal gæster for eksempel gætte, hvem sangeren er, i næste runde skal de gætte, hvad nummeret hedder og en tredje runde, hvor de skal gætte begge dele. Lav også en bonusrunde, hvor gæsterne skal gætte en historie, anekdote eller detalje om den kunstner, der afspilles.

Husk at have en god præmie på højkant, så gæsterne er topmotiverede for at deltage.

Margretheskål

Dette er også en sjov leg, der altid hitter stort (og som i øvrigt også kan bruges i festligt lag en almindelig lørdag aften). Del dine gæster op i par eller i forskellige hold. Få alle deltagere til at skrive navnene på så mange forskellige kendte mennesker som muligt, og læg alle navnene i en skål. 

Én efter én trækker gæsten et navn. I første runde skal de forklare, hvem kendissen er uden dog at sige navnet på vedkommende. I anden runde puttes de samme navne i skålen, hvorefter deltagerne skal mime den kendte (uden at bruge ord). I sidste runde må gæsterne kun bruge ét ord, hvorefter de øvrige på holdet skal gætte, hvilken kendis der er tale om.