Fødselsdags tale

0
20
fødselsdags tale

Sådan skriver du den bedste fødselsdagstale til fødselaren.

Skal du til en fødselsdag, hvor du gerne vil holde en tale? Når man bliver inviteret til fødselsdag, vil det ofte være et godt indslag at have en fødselsdagstale med til fødselaren. Det kan dog være en svær disciplin at skrive en tale, så nogle gange må man søge gode råd, før man går i gang.

Gør din tale personlig

De bedste taler er ofte de personlige taler. De taler, hvor det er tydeligt, at man ikke bare har brugt en skabelon fra internettet og indsat fødselarens navn. Nævn nogle ting, fødselaren er god til, og fortæl om nogle gode oplevelser, du og fødselaren, og måske nogle af de andre gæster, har haft sammen.

Dette vil gøre fødselaren glad og få vedkommende til at huske tilbage på gode minder. Derudover kan det også være, at mange af gæsterne vil nikke genkendende til noget af det, du fortæller, og dermed giver talen også mening for dem.

Inddrag fødselaren og gæsterne 

En tale kan hurtigt blive lang og kedelig, hvis der ikke sker noget interessant, eller den bliver for intern mellem dig og fødselaren. Derfor er det en god idé at inddrage fødselaren og gæsterne i talen. Dette kan gøres på forskellige måder, men det kan være en god idé at få alle op fra stolene eller aktivere dem på en anden måde.

Man kan f.eks. gøre talen til et spil banko, hvor gæsterne skal gætte ti tal, der vil blive nævnt i talen, og den, der først får nævnt alle ti, får en lille præmie. Man kan også aktivere gæsterne ved at sige, at hver gang et særligt ord bliver nævnt, skal alle mændene gå op og sætte et flagklistermærke på fødselaren. På samme måde skal kvinderne gøre det, hvis det er et andet ord osv.

Gør din fødselsdagstale sjov!

En tale er altid bedre, hvis den sommetider er sjov. Aktiveringen af gæsterne er med til at gøre den sjov, men det hjælper ofte også at tilføje lidt sjove bemærkninger. Hvis man kender fødselaren godt nok til at kunne lave sjov med vedkommende, er det ofte sjovt for de fleste til festen.

Det kan f.eks. være at fortælle om nogle sjove og måske lidt pinlige ting, fødselaren har gjort. Man skal dog passe på, hvis man overvejer dette, for det er ikke alle, der vil synes, det er sjovt.

De tre råd er altså: gør talen personlig og sjov, og inddrag fødselar og gæster.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here