Fødselsdags tale

0
3551
fødselsdags tale

Sådan skriver du den bedste fødselsdagstale til fødselaren.

Skal du til en fødselsdag, hvor du gerne vil holde en tale? Når man bliver inviteret til fødselsdag, vil det ofte være et godt indslag at have en fødselsdagstale med til fødselaren. Det kan dog være en svær disciplin at skrive en tale, så nogle gange må man søge gode råd, før man går i gang.

Fødselsdagstale #1:

Hej alle sammen,

Mange tak fordi I er kommet. I skal have en stor tak for, at I har fundet tiden til at fejre min fødselsdag. I skal selvfølgelig også have en stor tak for de mange fantastiske gaver, I har medbragt.

Jeg er ikke så god til at holde taler, så jeg vil forsøge at holde den her kort. Jeg ønsker blot at udtrykke min store taknemmelighed for at være omgivet af så mange fantastiske mennesker, der er kommet fra nær og fjern.

Det betyder rigtig meget for mig, at I vil være med til at fejre mig, selvom jeg efterhånden er ved at være oppe i årene. På trods af min knap så unge alder, så kan jeg dog stadig holde en fest, så nu er der ikke andet for end at udbede en skål, så; skål!

Fødselsdagstale #2:

Tak fordi I kunne være her. Det er altid noget stort, når man fylder rundt, men det er endnu større, når man kan fejre sin fødselsdag omgivet af de bedste mennesker. Jeg er meget taknemmelig for at have jer i mit liv, og at I vil være med til at gøre min fødselsdag til noget helt særligt.

I skal selvfølgelig også have tak for, at I har medbragt så mange fantastiske gaver. Jeg er helt lamslået over, hvor gavmilde, I har været. Jeg er dog endnu mere taknemmelig for, at I vil være med til at feste natten lang, for selvom jeg er kommet op i årene, så kan jeg stadig feste!

Skål – og lad os så få sat lidt skub i den her fødselsdagsfest!

Fødselsdagstale #3:

Så blev det endelig min tur til at runde de XX år. Det er en særlig alder for mange, og det synes jeg også, det er for mig. Derfor er jeg også rigtig taknemmelig for, at I har lyst til at være med til at fejre mig på denne dag.

Jeg vil selvfølgelig også gerne sige tak for de mange gaver, I har taget med. I har virkelig været generøse og forkælet mig helt vildt. Det sætter jeg stor pris på. Det jeg sætter mest pris på er dog jeres selskab, og at jeg er så heldig, at jeg kan kalde hver og én af jer for venner og familier.

Lige om lidt vil maden blive serveret, hvorefter vi skal hygge os, feste og grine, indtil vi ikke har lyst længere. Endnu engang skal I have tusind tak, for at være kommet. Skål!

Gør din tale personlig

De bedste taler er ofte de personlige taler. De taler, hvor det er tydeligt, at man ikke bare har brugt en skabelon fra internettet og indsat fødselarens navn. Nævn nogle ting, fødselaren er god til, og fortæl om nogle gode oplevelser, du og fødselaren, og måske nogle af de andre gæster, har haft sammen.

Dette vil gøre fødselaren glad og få vedkommende til at huske tilbage på gode minder. Derudover kan det også være, at mange af gæsterne vil nikke genkendende til noget af det, du fortæller, og dermed giver talen også mening for dem.

Inddrag fødselaren og gæsterne 

En tale kan hurtigt blive lang og kedelig, hvis der ikke sker noget interessant, eller den bliver for intern mellem dig og fødselaren. Derfor er det en god idé at inddrage fødselaren og gæsterne i talen. Dette kan gøres på forskellige måder, men det kan være en god idé at få alle op fra stolene eller aktivere dem på en anden måde.

Man kan f.eks. gøre talen til et spil banko, hvor gæsterne skal gætte ti tal, der vil blive nævnt i talen, og den, der først får nævnt alle ti, får en lille præmie. Man kan også aktivere gæsterne ved at sige, at hver gang et særligt ord bliver nævnt, skal alle mændene gå op og sætte et flagklistermærke på fødselaren. På samme måde skal kvinderne gøre det, hvis det er et andet ord osv.

Gør din fødselsdagstale sjov!

En tale er altid bedre, hvis den sommetider er sjov. Aktiveringen af gæsterne er med til at gøre den sjov, men det hjælper ofte også at tilføje lidt sjove bemærkninger. Hvis man kender fødselaren godt nok til at kunne lave sjov med vedkommende, er det ofte sjovt for de fleste til festen.

Det kan f.eks. være at fortælle om nogle sjove og måske lidt pinlige ting, fødselaren har gjort. Man skal dog passe på, hvis man overvejer dette, for det er ikke alle, der vil synes, det er sjovt.

De tre råd er altså: gør talen personlig og sjov, og inddrag fødselar og gæster.