Gæt og grimasser

0
1239

Der skal ikke være nogen tvivl om, at gæt og grimasser altid er en rigtig sjov leg. Derfor er det også en leg, der fungerer til stort set alle fester. Den passer både ind til en konfirmation, et bryllup og en firmafest, men kan dog også bruges til en almindelig forfest før en bytur.

Hvis du gerne vil lege gæt og grimasser med dine gæster, så kræver det selvfølgelig, at du kender reglerne til legen. Hvis du ikke gør det, så er du heldigvis kommet til det rette sted. Herunder får du nemlig forklaret alle regler til den velkendte leg.

Regler for gæt og grimasser

Først og fremmest skal det gøres klart, at der findes flere forskellige varianter af den klassiske leg. De fleste tænker dog på de følgende regler, når de hører om gæt og grimasser:

Man skal starte med at skrive en masse sætninger eller ord på stykker af papir. Deltagerne skal dernæst opdeles i to hold, som skal dyste mod hinanden. Legen sættes i gang ved, at en deltager fra det første hold går op og trækker et stykke papir.

På dette papir kan der fx stå: ’En blind ko, der udøver taekwondo’. Personen der har trukket papiret, skal nu forsøge at mime det, der står på det. Imens skal hans eller hendes hold forsøge at gætte, hvad der står på papiret.

Sværhedsgraden kan selvfølgelig variere

Sværhedsgraden kan variere lidt fra sætning til sætning. Derfor er det også en god idé, at man sætter en form for fast sværhedsgrad, inden man går i gang. På denne måde undgår man, at der bliver lavet sætninger eller ord, der er for svære at mime.

Dertil er det også en god idé, at der sættes en fast tidsramme pr. deltager, så de ikke kan blive ved med at mime til evig tid. Man styrer selvfølgelig selv denne tidsramme.