Gør din fødselsdagsfest til en temafest

0
6638

Temafester: Giv dine børn oplevelser for livet

Klæd-ud fester giver børn et fantastisk frirum. De kan socialisere gennem sjove karakterer og lege rollespil på en uforpligtende måde, og samtidig kan de arbejde kreativt med deres outfit op til festen. Holder du børnefødselsdag eller bare have- eller husfest, så overvej at gør det til en temafest med udklædning, udvalgt mad og drikke samt skør op pyntning. Det giver dine børn og deres venner et uforglemmeligt minde.

Mangler du inspiration til temaer? Så kommer der et par forslag her!

Magi på Hogwarts

Alle børn i dag kender til Harry Potter og hans magiske verden. Derfor er det oplagt med Harry Potter udklædning. Selvfølgelig vil det være et hit med de tre hovedpersoner Ron, Harry og Hermione, hvor du kan få fine kapper og tryllestave til de små. I den lidt mere dystre ende af spektret hos skurkeelskerne, kan man også få et Voldemort kostume med tilhørende maske. Er dit barn på udkig efter lidt mere avancerede kostumer som Hagrid, Snape eller et magisk dyr som for eksempel en hippogrif eller enhjørning, så kan I også sagtens eksperimentere og måske sy lidt selv.

Til Harry Poter temafesten kan der være Quidditch-turnering, hvis I har nogle koste til rådighed. Du kan også overveje at sende gæsterne ud i en magisk trekamp dyst med præmier eller at udfordre dem i en eliksirbrygningstime. Hvor der er fantasi, er der en vej! 

Disney-klassikere

Den er næsten for oplagt, men Disney har alle dage været en kæmpe succes for det yngre segment. Med et hav af prinsesser, skurke, dyr og prinser at vælge imellem, så vil en Disney-temafest åbne døren for alle slags udklædninger. Tænk bare på karakteristiske figurer som den søde snemand fra Frost, den nederdrægtige Cruella De Ville fra 101 dalmatinere eller en klassisk skønhed som Snehvide. Børnene kan klæde sig ud solo eller gå sammen i par og spille karakterer fra den samme film.

Disney er så velkendt en referenceramme hos de små, at det danner grobund for en masse sjove intriger og lege. Du kan overveje at lave dyster mellem skurkene og heltene, forberede Disney karaoke med ørehængerne eller lave cupcakes med valgfri Disney pynt.

Dyrefest

På udklædningsmarkedet findes der en masse skønne dyrekostumer, der er syet som heldragter. De er især gode og varme at have på til sommerfesten, hvor børnene kan opføre sig skørt som eksotiske tigere eller flamingoer. I den danske afdeling kunne det være heste eller søde små får eller kyllinger. Børnene kan vælge deres yndlingsdyr, og I kan overveje at spæde til med lidt tilbehør som et halsbånd til hunden eller en gulerod til kaninen. Det gode ved udklædningsfester er, at det ikke behøver at koste det hvide ud af øjnene at deltage.

Dyr er nemme at efterligne med få midler, hvis man ikke vil ud og investere. Overvej at lav bondegårdstema, hvor børnene skal konkurrere i hold eller måske ud i et orienteringsløb. Zoologisk have er også en mulighed, hvor I kan indrette haven i forskellige kontinenter og sætte stemningsfuld musik og dyrelyde på.